Sep 082020
 

Vill ni vara med på Schack56an i år ?

Nu är det dags för nästa säsong av Schack56an, och nu är vi tillbaka för 10e året i följd!

I år satsar vi ändå högre och hoppas att det blir fler än 1000 elever. Vi kommer att spela Schack56an någon gång under våren 2021.

Tävlingen vänder sig till alla klasser i 5:an och 6:an.

Reglerna är samma som i Schackfyran. Det är alltså en fördel att alla i klassen är med och spelar.

Vill din klass vara med så är det enkelt att anmäla sig. Klicka på fliken Anmälan och fyll i formuläret så kommer du bli kontaktad av oss och få det material klassen behöver för att komma igång med Schack56an.

För att få vara med i Schack56an behöver din klass bilda en skolschackklubb där eleverna blir medlemmar. Att bilda en skolschackklubb är gratis och väldigt enkelt. Följ bara instrukionerna på hemsidan. Anledningen till detta är att skolschackklubbar och medlemskap ligger till grund för våra statliga bidrag som vi använder för att genomföra Schack56an. Om ni har några frågor rörande instruktionerna eller annat så är det bara att ni kontaktar oss så hjälper vi er.

En stor skolnyhet i år är lanseringen av det digitala schackträningsprogrammet ”Chessity” som är grunden i vårt nya undervisningskoncept för Schack56an. Vi erbjuder detta program gratis till alla skolor. I samband med er anmälan till Schack56an så kan ni välja att få ta del av detta program. För info om programmet – se här.

I år kommer det även spelas en riksfinal av Schack56an i Uppsala!
Alla som spelar Schack56an får fina diplom.

Instruktionsfilmer finns på schackslottet.se.

Med vänliga hälsningar!

Jan Peter Palmblad
Schack56an
janpeter.palmblad@stockholmsschack.se
08-669 36 54