Sep 062021
 
Här kan du anmäla din klass.

Nu är det dags för nästa säsong av Schack56an

Förra säsongen spelades tävlingen digitalt, men nu planerar vi för ett vanligt år med fysiska besök och tävlingar. Nu ska tävlingen spelas för 11e året i följd.

I år satsar vi också ännu högre än tidigare och hoppas att det blir fler än 1000 elever. Vi kommer att spela Schack 56an under våren 2022.

Tävlingen vänder sig till alla klasser i 5:an och 6:an.

Reglerna är samma som i Schackfyran. Det är alltså en fördel att alla i klassen är med och spelar.

Vill din klass vara med så är det enkelt att anmäla sig – klicka på ”anmäla” ovan och fyll i formulären så kommer du bli kontaktad av oss och få det material klassen behöver för att komma igång med Schack56an.

För att få vara med i Schack56an krävs att din klass bildar en skolschackklubb där eleverna blir medlemmar (om klassen bildade en schackklubb förra säsongen behöver ni inte bilda en på nytt). Att bilda en skolschackklubb är gratis och väldigt enkelt. Följ bara instruktionerna på hemsidan. Anledningen till detta krav är att skolschackklubbar och medlemskap ligger till grund för våra statliga bidrag som vi använder för att genomföra Schack56an. Om ni har några frågor rörande instruktionerna eller annat så är det bara att ni kontaktar oss så hjälper vi er.

Efter succén med Schack56-online under våren 2021 så är vår avsikt att alla femte- och sjätteklasser som vill ska under senhösten, förutom den planerade Schack56an i Globen våren 2022, få spela en Online-Höst56a digitalt (på www.lichess.org, där många elever redan har konton sedan tävlingarna i våras). Det här är ett utmärkt sätt att förbereda sig för Globentävlingen.

Alla som spelar Schack56an får fina diplom och även andra priser.

Instruktionsfilmer finns på schackslottet.se och schackfyran.se
Här finns en informationsbroschyr om Schackfyran/Schack56an.

Med vänliga hälsningar!
Michael Bergman
Schack 56:an
schack56an@stockholmsschack.se
08-669 36 54