Äntligen tävlingar för 5e och 6e klass

Schack 56:an

Information till föräldrar och lärare
1 mars 2012

Observera att vi inte tar emot några fler anmälningar efter den sista februari.

Alla som ska spela i Globen måste vara medlemmar i Stor-Stockholms Schackallians. Notera att vi inte tar emot några nya medlemmar på Globendagen. De som skickat in uppgifter och betalt sin medlemsavgift är automatiskt medlemmar. De som är sjuka eller frånvarande stryker vi.

Ni anmäler er innanför Globen-Annexets ingång 4 som ligger snett mittemot McDonalds.

Ni hämtar ut ett kuvert till er klass vid entrén. I kuvertet ska finnas diplom till alla, Viking Line kryssningsbiljetter och en lista med alla spelare i er klass. Ni stryker dem som inte är närvarande och lämnar tillbaks listan till domarbordet.

Under tiden läraren/lagledaren ordnar med listorna kan barnen sätta sig och börja träna lite. När alla klasser är anmälda och vi fått in alla spelarlistor kan vi börja lotta för spel. Lottning sköts med datorer och vi skriver ut kort med nummer och namn inför varje rond.

Det kommer att spelas fyra ronder. Den klass som vinner en rond får 3 poäng, medan oavgjort ger klassen 2 poäng och den som förlorar får 1 poäng. Sedan är det bara att räkna ihop alla poäng.

Det kommer att finnas ett antal domare vid varje grupp som spelarna kan vända sig till. Den som är klar med sin match räcker upp handen och tillkallar en domare som frågar hur partiet slutat. Kan inte spelarna själva avgöra den frågan får domarna hjälpa till.

Schack 56:an spelar förmiddag på balkongen 1 tr upp
Anmälan sker mellan kl 8.00 och 8.30. Första ronden startar kl 9.30. Förmiddagspasset avslutas ca kl 12.30.


Lagen spelar fyra ronder, vilket innebär att varje elev normalt sett spelar fyra partier. Undantag gäller dock när för många extraspelare anmälts. Då får dessa turas om att spela.

Det finns två kiosker där det går att köpa varmkorv, läsk och lite annat. Det kan vara bra att ta med sig någon form av enklare matsäck, typ smörgås eller banan, då det kan bli långa köer till korvkioskerna.

Har ni ytterligare frågor så är det bara att ringa mig, Michael Bergman, på telefonnummer 08-669 36 54.

Hjärtligt välkomna till vår schackfest i Globen-Annexet den 20 mars 2012!

Schack-56:an
Slutanmälningar per den 12 mars 2012
Nr Klass Antal Klasslista
1 Alzahraa Idealiska Akademi 5 29 x
2 Freinetskolan_Vandraren 5 11 x
3 Internationella Engelska Skolan Bromma 5a 28 x
4 Internationella Engelska Skolan Bromma 5b 28 x
5 Johan Skytteskolan 30
6 Johannes skola 5e 30 x
Summa 156